Waldorádó Fesztivál

A Hámori Waldorf Iskola egy fesztivál megvalósításán dolgozik, melynek az az érdekessége, hogy a felső tagozatos és a gimnazista diákok szervezik. Az angol iskolákban is van olyan feladat, hogy a tizedikes diákoknak egy több napos rendezvénysorozatot kell megszervezniük. A diákok ötletelnek, telefonálnak és leveleznek, egyszóval szerveznek, de ők végzik a kétkezi munkákat is, azaz a megvalósítást. A szervezésben valamilyen szinten részt vesznek a tanárok is, de nekik csak az a feladatuk, hogy összefogják a diákokat. Ez a fajta rendezvényszervezés Magyarországon egyedi.

A fesztivál neve Waldorádó, ami a diákok ötlete volt, az Eldorádó és a Waldorf szó összekovácsolása.
 A fesztivál helyszín Hámor, az iskola és környéke. Az időpont nyár eleje, június 14-15-16, az utolsó tanítási hét vége.
A fesztivál programjait úgy állítottuk össze, hogy minden korosztályt meg tudjunk szólítani. A programjaink között szerepelnek:

Sportesemények - mindennap túrázás, kerékpározás különböző minőségekben korosztályokban, streetball bajnokság, számháború, tájfutás.

Családi programok - bábelőadások, állatsimogató, tündérkert (kézműves tevékenységek, táncház, meseerdő, táblarajz szülőknek)

Drámanap - 1-6. osztályosok drámák, Dürremnatt: Fizikusok (8. osztály), Comedia dell’ Arte (7. osztály), Vérnász (11-12. osztály)

A diákok egy úgynevezett „projekt héten” fáradoznak a fesztivál megvalósításán.
Ez a hét május 7-11-ig tart. A projekt héten a tanulók különböző csoportokra oszlottak. A projekt hét alatt felveszik a kapcsolatot - telefonon és levélen keresztül - civil szervezetekkel, cégekkel és személyekkel. Más csoportok bábokat készítenek, és drámáznak, táncot tanulnak be, valakik koncerteket szerveznek, vannak, akik a záró mulatság feltételeinek megteremtésén dolgoznak.

 Azon a héten, mikor megrendezésre kerül a fesztivál, népszerűsítés és hirdetés folyik az egész városban diákok és felnőttek közreműködésével. A belvárosban egyedi flash-mobok kerülnek megrendezésre, nyilvános drámák, zsonglőr mutatványok, és egy furgon, melyen DJ keveri a zenét. Ezeknek az időpontja a fesztivált megelőző két nap (június 12-13).

Részletes programjaink leírását lásd itt: http://www.hamoriwaldorf.hu/images/800reszletesszovegszines.jpg

Koncertprogramjainkat pedig itt találod: http://www.hamoriwaldorf.hu/images/koncerprogram.doc

 

Kiegészítő információk