Szolidaritási nyilatkozat

Szolidaritási nyilatkozat

  • Post author:
  • Post category:Hír
  • Post comments:0 Comments

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT

„Ha majd a bőség kosarából

Mindenki egyaránt vehet,

Ha majd a jognak asztalánál

Mind egyaránt foglal helyet,

Ha majd a szellem napvilága

Ragyog minden ház ablakán:

Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,

Mert itt van már a Kánaán!”

Petőfi Sándor

Alulírottak, mint a Hámori Waldorf Ált. Iskola, Gimnázium és AMI pedagógusai és pedagógiai munkát segítő szakemberei, tiltakozunk a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022. (II.11.) Kormányrendelet ellen. Egyúttal kiállunk azon kollégáink mellett, akik az ország számos iskolájában éltek érdekeik érvényesítése céljából kollektív alapjogukkal a sztrájk,  illetve a polgári engedetlenség eszközével.

Elsősorban tanítványaink és a következő generációk érdekeit szem előtt tartva cselekszünk, és kötelességünknek érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet az Alaptörvénybe foglalt jogainkra, valamint az oktatás kiemelt fontosságára. Hisszük, hogy a mindenkori kormánynak az oktatásban betöltött szerepe elsősorban a tanszabadság biztosítása, egy olyan közoktatási rendszer működtetése, amely egyenlő esélyt biztosít a benne résztvevők számára.

Miskolc, 2022. 03. 16.   

Balogh Klára, Bánóczi Mária, Baydik Emese, Bárczi Ágnes,  Bárczy-Illés Henrietta, Csapkó Gabriella, Csiha Réka, Dávidné Csontos Hedvig, Egerszegi Ágnes, Galli Andrea, Gelsei Lili, Kis Katalin, Kiss Gabriella, Koncz Judit, Krujbert Csaba, Murányi Emese, Nagy Enikő, Dr. Rákosi János, Reményi Krisztina, Rőczei Zsanett, Simonyi Zoltán, Tolnai Antal, Tóth Zsuzsanna, Vanek Virág, Varga József, V. Petheő Gabriella

Vélemény, hozzászólás?